Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 7 de novembre del 2008

El programa Anem a Caminar s'implanta a tot el Camp de Tarragona





• Està demostrat científicament que la promoció de l’exercici físic moderat és una manera de prevenir malalties cardiovasculars.
Per aquesta raó, l'Institut Català de la Salut (ICS) va posar en marxa el programa "Anem a caminar", que va néixer al consultori local del barri Sant Josep Obrer de Reus l’any 2004, i que ha rebut varis premis i subvencions per part d’Ajuntaments i al Congrés Nacional de Residents de Medicina Familiar i Comunitària, gràcies als bons resultats en la millora de l’estat de salut de la població i a la originalitat del projecte.
Amb el tret de sortida del “Tarragona Camina” totes les Àrees Bàsiques de Salut de Tarragona (Jaume I, Tàrraco, Sant Salvador, Torreforta, Bonavista i Sant Pere i Sant Pau) incorporen aquest programa com una activitat molt important per promoure l’exercici físic moderat i la interrelació entre els ciutadans adscrits a la mateixa Àrea Bàsica de Salut. L’”Anem a caminar” té tants bons resultats que també es fa a totes les Àrees Bàsiques de Reus, del Priorat (excepte Cornudella del Montsant), de Montblanc i Valls.
És important saber que els grups al principi van acompanyats per les infermeres que coordinen el programa, però quan passa un temps es converteixen en grups independents, ja que es creen líders dintre dels grups que s’encarreguen de controlar l’assistència amb un llistat i d’encoratjar a les persones per sortir a caminar.
Les infermeres i els metges dels Centres de Salut han fet abans un control de l’estat de salut de totes les persones que volen participar en aquest programa per donar el vist i plau o no.A part dels bons resultats numèrics, cal remarcar i donar molta importància a la satisfacció que tots i cada un dels participants mostra del programa, dels responsables i de la iniciativa dels líders.
És molt rellevant, no tant sols la millora en l’estat de salut, si no també la millora en l’estat d’ànim dels participants, que no falten cap dia a la seva cita amb la “caminada”.
Aquest Programa és una demostració de que un canvi en els estils de vida és tant o més important que la presa de fàrmacs per millorar l’estat de salut de les persones.