Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dilluns, 17 de novembre de 2008

El risc cardiovascular és més gran al sud que en el centre i nord d'Espanya

Així ho revela un estudi que ha publicat la Revista Espanyola de Cardiologia pertanyent a la SECMadrid.

A Espanya, la proporció de persones que tenen risc cardiovascular és elevada i hi ha diferències marcades geogràfiques en la seva distribució, segons el doctor Rafael Gabriel, investigador de l'Hospital Universitari de la Pau, i autor principal d'un destacat estudi que ha publicat la Revista Espanyola de Cardiologia, pertanyent a la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC).

L'objectiu d'aquesta investigació és esbrinar les diferències geogràfiques que hi ha en la prevalença i distribució dels principals factors de risc cardiovascular en la població espanyola.

Les prevalences més elevades s'observen en hipertensió arterial (42 per cent), tabaquisme (34,2 per cent), i obesitat (26,5 per cent) en l'àrea sud-est.

Segons l'estudi, l'obesitat és també molt freqüent en l'àrea nord (26,8 per cent).

La diabetis i la hipercolesterolèmia són més freqüents en l'àrea mediterrània.

"La nostra anàlisi únicament analitza si les diferències geogràfiques en la càrrega i la distribució dels FRCV permetrien explicar les diferències geogràfiques observades en la incidència i la mortalitat cardiovascular entre regions".


Més informació:

http://www.azprensa.com/noticias_ext.php?idreg=39173