Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

diumenge, 23 de novembre del 2008

Google i la seva utilitat sanitària

Basant-se en l'increment de recerques i la seva correlació amb la propagació de la malaltia, Google ha llançat una aplicació que pretén informar de l'arribada d'epidèmia de grip.

Ho vaig informar fà dies a:

http://metgedefamilia.blogspot.com/2008/11/ja-saps-quan-et-refredars.html


El Dr. Ernesto Barrera ens fa unes reflexions:

"Té la seva lògica pensar que Google és una enorme base de dades on es poden estar registrant els símptomes en funció del seu moment d'aparició.

No ha d'anar gaire desencaminada la hipòtesi que els termes que es consulten es poden relacionar amb l'aparició dels pics d'incidència estacional.

En cas de ser certa, podria fins i tot permetre anàlisis comparatives interanuals, i fins i tot de períodes superiors quan hi hagi suficients "registres".

En versió Beta, Google va llançar fa uns mesos una altra nova aplicació: Google Insights for search.

Permet fer anàlisis comparatives de termes buscats a Google en períodes de temps i per localització geogràfica. Aquesta possible utilitat epidemiològica de Google es pot contrastar amb aquesta nova aplicació:
http://tinyurl.com/googlepidemias

Sol queda comprovar si l'epidèmia a Google coincideix amb l'epidèmia real, i si altres malalties i símptomes també tindrien els seus "pics" d'aparició, p.ej: http://tinyurl.com/googlesintomas"