Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

diumenge, 9 de novembre de 2008

Jove: La revista científica basada en vídeos

JoVE

Aqui teniu primera revista científica basada en vídeo i d’accés obert: JoVE (que no és ‘jove’, sinó l’acrònim de Journal of Visualized Experiments). Ha sigut descuberta -tot i que es vallençar el 2006!- navegant pel portal que dona accés a les nombroses publicacions de l’editor Springer -revistes, llibres, e-books-, subscrites pel CRAI i el CBUC, i concretament a l’apartat Springer Protocols –> Video Protocols.
Ja inclou més de 200 vídeos, no només de protocols, sinó de les següents categories:

Basic Protocols
Neuroscience
Developmental Biology
Cellular Biology
Plant biology
Microbiology
Immunology

Les revistes The Scientist (”Online videos catch on,” 22 Agost, 2007) i Nature News (”YouTube for test tubes,” 23 Nov, 2006) en van parlar, i ara el Nature News informa d’un fet important per a tota revista científica o mèdica: la seva indexació a MEDLINE-PubMed.

Ara ja hi ha d’altres editors que han creat publicacions científiques no-textuals, o híbrides, i sembla que, malgrat les reticències i els comentaris inclosos a l’article de The Scientist, el format vídeo i els multimèdia, en general, ja tenen un lloc en aquest sector. Vegeu, per exemple, SciVee, ScienceHack, Bioscreencast.

Potser us interessarà la lectura d’aquest article: Bourne, P., Fink, L. “Reinventing Scholarly Communication for the Electronic Age,” CTWatch Quarterly, Volume 3, Number 3, August 2007. http://www.ctwatch.org/quarterly/articles/2007/08/reinventing-scholarly-communication-for-the-electronic-age/.