Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 13 de novembre del 2008

l'aspirina a dosi baixa en prevenció primària, no redueix el risc d'esdeveniments cardiovasculars en pacients (japonesos) amb diabetis tipus 2

Font: Hemos leido...

Si fa uns dies comentàvem a "Hemos Leido..." que les societats americanes i europees no es posaven d'acord sobre l'eficàcia de l'antiagregació plaquetària com estratègia de prevenció primària en pacients diabeticos, ara entra en escena la societat japonesa, realitzant un assaig clínic multicèntric, prospectiu, aleatori en 163 institucions de tot Japó, reclutant 2.539 pacients amb diabetis tipus 2 sense antecedents de malaltia aterosclerótica, seguiment de 4,37 anys i amb aspirina 80-100 mg en el grup assignat al tractament.

Segons descriu el grup investigador en JAMA, van obtenir 154 esdeveniments ateroscleróticos, considerats com a variable principal de l'estudi (ACV i cardiopatia isquèmica fatal, i insuficiència arterial perifèrica). No s'observen diferències estadísticament significatives entre el grup tractat (68 1,6%) i el placebo (86 1,7%) (HR 0,80 CI95% 0,58-1,10), ni en els efectes adversos de l'aspirina, mesurats comcom a hemorràgies digestives.

La conclusió final de l'estudi és que l'aspirina a dosi baixa en prevenció primària, no redueix el risc d'esdeveniments cardiovasculars en pacients (japonesos) amb diabetis tipus 2.

Moraleja: cada població (entesa com a agrupació de persones amb característiques etnològiques comunes) ha de necessitar la seva pròpia Medecina Basada en l'Evidència.

Més informació:
http://www.hemosleido.es/?p=446