Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 27 de novembre del 2008

L'impacte emocional de les errades en els metges

El Swiss Medical Weekly publica una interessant revisió sobre l'impacte emocional de els errades en els metges implicats, impacte que pot deixar una empremta permanent.

La implicació en una errada mèdica té un gran impacte emocional i, sovint, greus conseqüències en la salut dels professionals. El risc de desgast professional (burn-out) i de depressió s'incrementa.
L'evidència disponible suggereix a més que es cregui un cercle viciós, ja que aquests efectes augmenten la possibilitat futura de cometre errors.




Font: "Sano y Salvo"

La comunicació i interacció amb altres col·legues i amb els seus superiors són percebuts com els recursos més útils pels metges. Però els metges que es implicats enles errades, en general, no estan recolzats per fer front a aquesta experiència per les institucions en les quals treballen.

Els autors conclouen que les institucions i els seus directius han de tenir en compte tot això, i deixar suport formal i informal al personal al seu càrrec.

Schwappach DLB, Boluarte TA. The emotional impact of medical error involvement onphysicians: a call forleadership and organisational accountability. Swiss Medical Weekly. 2008 Oct:1-7.