Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimarts, 11 de novembre de 2008

L'excessiu son diürn causa fins i tot un 30 per cent dels accidents de trànsit

L'excessiu son diürn causa fins i tot un 30 per cent dels accidents de trànsit.

Sovint, aquests accidents estan relacionats amb una alta mortalitat i morbiditat, segons assenyala la Societat Espanyola de Neumología i Cirurgia Toràcica (SEPAR).

La societat, que fa referència a les conclusions d'un estudi presentat recentment, assenyala que el perfil de la població amb un risc elevat d'accidents de trànsit per somnolència són conductors joves d'entre 18 i 29 anys, treballadors a torns, conductors amb un consum elevat de drogues i alcohol, conductors amb trastorns del somni i conductors professionals.

Dins dels trastorns del somni, mereix una atenció especial la relació entre apnea de la son i accidents de trànsit. Aquesta relació ha estat extensament analitzada per estudis mèdics i se sap que les persones amb apnees de la son presenten un risc elevat d'accidents de trànsit d'entre 7 i 10 vegades més gran que els conductors que no sofreixen aquesta malaltia.

Més informació:
http://es.noticias.yahoo.com/5/20081110/tes-el-sueo-causa-el-30-de-los-accidente-c5455be.html