Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 13 de novembre del 2008

La Consellera Geli suggereix revisar l'admissió a les facultats per evitar la feminització

Font: Diario Medico

Marina Geli suggereix revisar l'admissió a les facultats per evitar la feminització




La consellera de Salut de Catalunya, Marina Geli, ha plantejat la necessitat de revisar el procés d'entrada a les universitats per evitar l'excessiva feminització de la professió mèdica.

"Hem de seleccionar els millors acadèmicament, però també és necessari tenir en compte altres factors", ha apuntat en un col·loqui celebrat en la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (RAMC).

Geli també ha dit que en aquesta professió "no hi ha crisi de vocació masculina", per la qual cosa el fet que hi hagi més dones que homes a les facultats està relacionat amb el procés d'admissió basat en la nota de tall: les noies solen tenir millors expedients acadèmics.


Aquesta tendència a la feminització és general en la majoria de països d'Europa i planteja reptes futurs al sector sanitari per garantir la conciliació de la vida laboral i familiar dels seus treballadors, mentre la demanda assistencial augmenta i els usuaris demanen que els serveis estiguin disponibles les 24 hores del dia.

Soledat Woessner, acadèmica numerària de la RAMC, ha manifestat que "l'exercici de la medicina té cada vegada més rostre femení" i ha recordat que actualment set de cada deu estudiants de la carrera són dones; no obstant això, encara n'hi ha poques en càrrecs de responsabilitat en les diferents organitzacions.



En el col·loqui sobre la feminització de la professió mèdica han participat igualment Eva Muñoz, resident de l'Hospital Clínic de Barcelona; Anna Carreres, especialista de l'Hospital Germans Trias i Pujol; Ivonne Breysse, metge d'atenció primària; Teresa Estrach, degana de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona (UB) i Edelmira Domènech, acadèmica numerària. Les ponents han abordat la problemàtica des de les seves diferents àrees.

Més informació:
http://www.diariomedico.com/edicion/diario_medico/profesion/es/desarrollo/1183465.html