Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 30 de desembre del 2008

És necessària la cirurgia reconstructiva del lligament creuat anterior?

Font: Arthritis Rheum
La majoria de les persones que es trenca el principal lligament responsable de l'estabilitat del genoll no requereix cirurgia reconstructiva, segons un estudi en el qual els investigadors van comparar l'operació amb la teràpia física.


"La nostra investigació va demostrar que la reconstrucció del lligament creuat anterior (LCA), que és bastant comú, no és un prerrequisit per a la restauració de la funció muscular", assegura la Dra. Eva Ageberg, de la Universitat de Lund, a Suècia.

Els que lesionen el LCA perden estabilitat al genoll, la qual cosa augmenta el seu risc de desenvolupar artrosi.
Però malgrat l'ús expandit de la cirurgia reconstructiva del LCA, no hi ha evidència que els pacients que s'operen siguin menys propensos a desenvolupar aquest trastorn ossi.

Per investigar el paper de la cirurgia en la recuperació de la funció i de la força muscular, els autors van comparar 36 persones sotmeses a reconstrucció del LCA i almenys quatre mesos de teràpia física "moderadament agressiva" amb 18 pacients que només havien realitzat fisioteràpia.

Els autors indiquen que no es van registrar diferències importants entre els dos grups en cap de les proves de funció o fortalesa muscular.

"Si s'efectua la cirurgia, res no assegura que els músculs estaran bé després d'això", detalla Ageberg.
"Es necessita rehabilitació després de l'operació fins i tot per un temps major que si no es realitza la intervenció quirúrgica", agrega.

Per a moltes persones, l'entrenament del múscul de la cama seria tot el que es requereix per restaurar l'estabilitat del seu genoll, assenyala Ageberg.

Els investigadors estan investigant ara la seva hipòtesi que el mal funcionament muscular prediu el risc d'artrosi. "Si es confirma la hipòtesi, significa que la rehabilitació és fins i tot més important del que creem actualment, conclouen. "