Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 5 de desembre del 2008

Propostes d'eliminació de 23 activitats burocràtiques no pròpies del metge de família en la consulta diària


La falta de temps i l'augment imparable de la demanda són els principals problemes que patim els metges de família a la pràctica diària.

Si analitzem les nostres consultes, podem concloure que el continu creixement de la demanda no es deu únicament a l'excessiu nombre de pacients assignats, ja que amb quotes «raonablement dotades» el volum de les consultes tendeix a créixer sense límit aparent (en el cas de Suècia, amb quotes de 2.500 pacients, tot just se superen pressions assistencials de 15 pacients diaris).

Tanmateix, a Espanya, el metge d'Atenció Primària visita més pacients per setmana que els seus col·legues europeus (supera en un 40% a la mitjana europea) i també és en el nostre país on es dedica menys temps per visita als pacients.

Malgrat tot, a Espanya, l'Atenció Primària presenta bons resultats quant a accessibilitat, resolució i continuïtat en les patologies.

S'han seleccionat, segons la informació recollida pel Grup de Gestió de la SVMFiC, 23 tasques que se solen presentar amb major o menor freqüència en les consultes dels metges de família de la Comunitat Valenciana i que, per seu contingut, no s'haurien de realitzar en elles.

Més informació: aquí