Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

divendres, 19 de desembre de 2008

Revisió de la seguretat dels Beta-agonistes de llarga durada i l´asma

La FDA revisa les dades de seguretat dels beta-agonistes de llarga durada a l'asma i el seu ús sense corticoides davant de la possibilitat d'augment de la mortalitat en menors de 18 anys.
El Comitè d'experts de la FDA va decidir recomanar la suspensió de l'autorització de les especialitats amb -adrenérgicos de llarga durada (LABA) formoterol o salmeterol sols com a monoterapia, en el tractament de l'asma, mantenint les presentacions que combinen un corticoid inhalat amb un LABA.
Davant les actituds mantingudes pels representants de les diferents societats científiques representades, més enfocades a l'interès que poden tenir en pacients mal controlats, els experts en farmacovigilancia van exposar els seus dubtes respecte a la seguretat d'aquests dos fàrmacs i el seu ús inadequada en pacients no tractats amb corticoids inhalats.
Més recomanacions:
2.- Recomanan la retirada de l'indicació per a menors però també a adultos.
3.- Es manté l'indicació per a EPOC.
4.- S'ha comprovat un augment de 2.8 episodis d'asma sever de cada 1000 pacients tractats amb beta-agonistes de llarga duració (nens de 4-11 anys són els mes susceptibles).

Més informació: