Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dilluns, 22 de desembre de 2008

Tractament de l´insomni

RESUM
Gairebé la meitat dels casos d'insomni crònic tenen una causa psiquiàtrica, la resta està relacionada amb malalties mèdiques i trastorns del son. L'insomni primari es diagnostica quan no s'identifica la causa. La higiene del son i el tractament dels trastorns subjacents constitueixen l'aproximació terapèutica inicial de l´insomni.

Els hipnòtics benzodiazepínics i no-benzodiazepínics promouen el son actuant sobre receptors benzodiazepínics que incrementen l'activitat GABA.

Les principals diferències entre aquests hipnòtics és la duració de l'acció.
Els riscs de tolerància, dependència i síndrome d'abstinència són molt menors en els hipnòtics no benzodiazepínicos. Altres fàrmacs comuns en el tractament de l'insomni inclouen antihistamínics,antidepressius sedants.

El tractament conductual de l'insomni sol ser eficaç.

Una sèrie de tècniques com les teràpies de relaxació, d´estímul control, de restricció de son o cognitives, han demostrat la seva eficaçia soles o en combinació amb lateràpia farmacològica.

Més informació del tractament de l´insomni