Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dilluns, 19 de gener de 2009

Aspirina com a prevenció primària vascular: No en persones amb diabetis tipus 2

L´últim estudi diu NO !

Aspirina com a prevenció primària vascular: no en persones amb diabetis tipus 2


Malgrat els resultats negatius d'un recent estudi, persisteix la controvèrsia sobre la prevenció primària de la malaltia vascular amb antiagregants.


Segons un recent estudi publicat a la revista JAMA (2008;300(18):2134-2141.), l'aspirina no prevé la progressió de la malaltia vascular en persones amb diabetis tipus 2.


Diverses guies de pràctica clínica recomanen el tractament amb aspirina com a estratègia de prevenció primària en persones amb un risc vascular elevat o diabètics a partir dels 40 anys.


Tanmateix, la recomanació sobre persones amb diabetis està basada en resultats parcials d'estudis que no van mostrar un benefici consistent.


Més informació en Castellà: