Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimecres, 7 de gener de 2009

Efectes secundaris no desitjats d´antibacterians: un repte diagnòstic

Tres casos d'efectes adversos rars que sembla ser atribuïble a tractaments antibacterians.1.- Fibrosi pulmonar intersticial, que es va atribuir als efectes tòxics de la nitrofurantoína (50 mg / d) que el pacient va utilitzar aproximadament un any per l´infecció urinària recurrent. Va morir dues setmanes després de l'ingrés a l'hospital a causa de l´insuficiència respiratòria aguda.

2.- Pseudotumor cerebral, sospitós de ser la causa subjacent. Descrit com un efecte secundari poc freqüent a l´ús de minocyclin per tractament de l'acne pustulós. (100 mg dosi única).

3.- Pacient de 82 anys d'edat que va utilitzat moxifloxacino (400 mg / d) per ´infecció febril broncopulmonar durant una setmana. Durant aquesta teràpia, va tenir confusió i la demència severa i es va presentat i mantenir durant més de dos mesos després de la suspensió. La síndrome demencial sembla estar possiblement relacionades amb l'ús de fluoroquinolones.

En resum, els efectes adversos de drogues no clarament relacionats sobre el terreny, són especialment difícils d'identificar.
El que és més important: cal tenir en compte els efectes secundaris rars !

Més informació:
http://beta.docguide.com/unwanted-side-effects-antibacterials-diagnostic-challenge