Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimecres, 7 de gener de 2009

La colonoscòpia no és infal.lible!... Un estudi demostra que la prova no detecta un 40% dels tumorsDurant anys s'ha cregut que la colonoscòpia, la prova habitual per detectar el càncer colo-rectal, era gairebé infal.lible.
Moltes veus deien:
Feu-vos una colonoscòpia, quítese qualsevol pòlip precanceros que tingui, i quasi segur que mai tindrà un càncer de còlon !!!

Tanmateix, fa uns mesos, un equip d'investigació va alertar que la prova podria detectar un tipus de pòlip, una lesió plana o una lobulada que s'enganxa a la paret del còlon. Ara, un estudi canadenc publicat a Annals of Internal Medicine demostra que la prova és molt menys precisa del que es creia, encara que segueix sent molt recomanable.

Més informació: