Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimecres, 7 de gener de 2009

Medicina Alternativa i (CAM) per a la reducció de la pressió arterial
A l'edició de novembre de 2008 de la CFP hi ha una revisió clínica titulada: La medicina alternativa i complementària i reducció de la pressió arterial.

És tracta d´una revisió basada en l'evidència per Richard Nahas que comença: "Evidències de revisions sistemàtiques recolza la reducció de la pressió arterial per els efectes de la coenzim Q10, la xocolata fosc ric en Polifenols, Qigong, la lentitud de la respiració i la meditació transcendental.

La deficiència de vitamina D s'associa amb hipertensió i risc cardiovascular, l'administració de suplements per baixar la pressió arterial en 2 assaigs.
Acupuntura disminueix la pressió arterial en 3 assaigs, en 1 d'aquests no és millor que un placebo invasiu.
La melatonina és eficaç en 2 assaigs petits, però es justifica la precaució en pacients que prenen tractament farmacològic.

"Diverses teràpies de medicina complementària i alternativa poden ser considerades com a basades en evidències per al tractament de la hipertensió.

El potencial benefici d'aquestes intervencions justifica encara més la recerca amb resultats cardiovasculars. "

Per a la revisió completa, faci click.
Fam 54 (11): 1529 - 1533 © 2008 per El Col legi de Metges de Família de Canadà La medicina alternativa i complementària enfocaments de reducció de la pressió arterial - Una revisió basada en l'evidència. Richard Nahas. Correspondència a: Dr Nahas richard@seekerscentre.com Categoria: K. Circulatori, A. General / inespecífic. Paraules clau: medicina alternativa i complementària, CAM, hipertensió, pressió arterial, Acupuntura, xocolata, cacau, coenzim Q10, ubiquinona, melatonina, vitamina D, meditació, reducció d'estrès, revisió clínica.