Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dilluns, 12 de gener de 2009

Metanálisis i avaluació econòmica dels diferents tractaments farmacològics utilitzats en el dolor neuropàtic.
Font: "Hemos leido..."
L'Agència Canadenca de Tecnologies Sanitàries (CADTH) publica un metanálisis i avaluació econòmica dels diferents tractaments farmacològics utilitzats en el dolor neuropàtic.


L'estudi recopila 28 assaigs clínics: 13 amb anticonvulsivants (carbamacepina, gabapentina i pregabalina), 10 amb antidepressius tricíclics (ADT), (amitriptilina, nortriptilina, imipramina, clomipramina i maprotilina) i 4 amb antidepressius inhibidors selectius de la recaptació de serotonina/norepinefrina (ISRS/N), (venlafaxina i duloxetina).

Les principals conclusions:

La taxa de remision total i parcial ajustada a la del placebo, és major amb els tricíclics, seguit per anticonvulsivantes i ISRS/N.

El nombre de pacients a tractar per produir una resposta completa va oscil·lar entre 3,0 (tricíclics) a 6,0 (ISRS/N), encara que les diferències no són estadísticament significatives.

El percentatge d'abandonaments és similar en els tres grups estudiats.
En quant a l'anàlisi econòmica, els tricíclics són l'opció dominant quant a efectivitat i costos sanitaris derivats.

Globalment tots ells tenen un efecte similar en el tractament del dolor neuropático, però els ADT representen un ús òptim dels recursos sanitaris com a tractament de primera línia.