Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dissabte, 7 de febrer del 2009

Antidepressius. Revisió sistemàtica

L'objectiu d'aquesta revisió sistemàtica realitzada per autors dels EE.UU. del Col·legi Americà de Metges va ser el desenvolupament de Guies de Pràctica.

Es va tractar de comparar els beneficis i els danys de la segona generació d'antidepressius (bupropión, citalopram, duloxetina, escitalopram, fluoxetina, fluvoxamina, mirtazapine, nefazodona, paroxetina, sertralina, trazodona i venlafaxina) per al tractament dels trastorns depressius en adults.

Ells van trobar: "Es van incloure sis revisions sistemàtiques o metaanàlisis prèvies de qualitat bona o justa, com van ser 155 doble cec o just bona qualitat, doble cec, controlat amb placebo, o de cap a cap a l'atzar, assaigs controlats d'almenys 6 setmanes de durada.

Per als danys, també es van incloure 35 estudis observacionals amb un mínim de 100 participants i el seguiment d'almenys 12 setmanes.

La segona generació d'antidepressius no van diferir substancialment en l'eficàcia o en l'efectivitat per al tractament del trastorn depressiu major, sobre la base de 203 estudis.

Tanmateix, la incidència d'esdeveniments adversos i l'inici de l'acció van ser diferents.

L'evidència és insuficient per treure conclusions sobre l'eficàcia comparativa, l'efectivitat, o els danys d'aquests agents per al tractament de la distimia i la depressió subsindromal".

Els autors van concloure: "L'evidència actual no garanteix l'elecció d'un antidepressiu de segona generació sobre cap altra, sobre la base de les diferències en l'eficàcia i efectivitat.
Altres diferències respecte d'inici de l'acció i els esdeveniments adversos poden ser pertinents per a l'elecció d'un medicament ".

Cost i perfil d'efectes secundaris són les principals raons per elegir un antidepressiu davant un altre.

Annals of Internal Medicine Volume+issue[ 149 (10): 734-750, 18 November 2008 149 (10): 734-750, 18 Novembre 2008 © 2008 to the American College of Physicians