Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 4 de febrer del 2009

Camfic i CatSalut arriben a un principi d'acord sobre l'eliminació d'activitats burocràtiques en primària







Bones notícies!!!


Camfic
i CatSalut arriben a un principi d'acord sobre l'eliminació d'activitats burocràtiques en primària La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (Camfic) i el Servei Català de la Salut (CatSalut) han assolit un principi d'acord per eliminar activitats burocràtiques en atenció primària, després de revisar les propostes de la societat científica.

La negociació entre les dues parts continua per acabar de precisar les mesures que s'aplicaran per alliberar de tasques no assistencials el primer nivell, després de la seva revisió per experts i juristes.

Segons ha informat la Camfic, que presideix Dolors Forés, el CatSalut ha admès realitzar un estudi jurídic per valorar si fa falta una normativa o una instrucció per regular els procediments sobre receptes indicades per a tractament hospitalari privat-concertat i aclarir qui ha de fer què i com utilitzar les receptes oficials per a assistència pública.

Patologia aguda i crònica
El CatSalut també ha acceptat revisar el llistat de medicaments de prescripció hospitalària que s'han de visar després en atenció primària, però creu que la solució definitiva vindrà de la mà de l'extensió de la recepta electrònica (prevista per a finals de l'any 2010).
En el cas de les receptes de prescripció realitzades pels especialistes fins a la pròxima revisió s'ha acordat igualment valorar l'elaboració d'una normativa o instrucció específica que els especialistes facin les receptes en el cas de la patologia aguda, i es faci un informe amb recomanació de tractament als facultatius del primer nivell assistencial per a la patologia crònica. Resta pendent en cas d'aclarir si en el cas de l'aguda els especialistes faran també les receptes de continuació de tractament o només les primeres.

Altres preacords assolits entre ambdues parts són:
1.- els especialistes són els qui han de receptar els estupefaents
2.- les entitats sociosanitàries haurien de tenir receptes
3.- els administratius són els qui han de fer justificants d'assistència a consulta

4.- les escoles no han de demanar justificants d'assistència a consulta

5.- els metges no han de fer justificants de malaltia a posterior

6.- i cal revisar els circuits hospitalaris per evitar la formalització de sol·licituds de proves complementàries d'altres professionals.


Font: Diario Medico

http://www.diariomedico.com/edicion/diario_medico/mi_dm/atencion_nuevo/profesion/es/desarrollo/1198656_01.html