Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dilluns, 2 de febrer del 2009

El cafè retarda el creixement fetal

Per examinar l'associació de la ingesta materna de cafeïna i la restricció del creixement fetal, investigadors a Leeds, el Regne Unit, van realitzar un estudi observacional, longitudinal i prospectiu amb 2.635 d'embarassades de baix risc reclutades entre les setmanes 8 i 12 de gestació.
Es va quantificar la ingesta total de cafeïna a partir de 4 setmanes abans de la concepció i durant tot l'embaràs, mentre que la vida mitjana de la cafeïna (indicador de la liquidació) va ser determinada pel mesurament de la cafeïna a la saliva.











Tabac i alcohol van ser avaluats per la lliure informació de la situació i mesurant les concentracions de cotinina salival.

Van trobar que el consum de cafeïna durant l'embaràs es va associar amb un major risc de restricció del creixement fetal (odds proporció d'1,2 per a 100-199 mg / dia, 1.5 per 200-299 mg / dia, i 1,4 para> 300 mg / dia en comparació amb <100>

La mitjana de consum de cafeïna va disminuir en el primer trimestre i va augmentar en el tercer.

L'associació entre la cafeïna i la restricció del creixement fetal va ser major en dones amb una major rapidesa en comparació amb una depuració lenta de la cafeïna.

Els investigadors van concloure: "el consum de cafeïna durant l'embaràs es va associar amb un major risc de restricció del creixement fetal i que aquesta associació va seguir durant tot l'embaràs. L'advertència seria reduir la ingesta de cafeïna abans de la concepció i durant tot l'embaràs.


Per al resum complet, faci click aquí.