Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 18 de febrer del 2009

L´escaiola sembla el millor tractament per als esquinços greus de turmell

L´escaiola sembla el millor tractament per als esquinços greus de turmell

Les persones que pateixen greus esquinços de turmell es recuperen més ràpid amb un període curt amb una escaiola sota el genoll que amb l'ús d'una venda de compressió tubular o una bota Bledsoe, segons un estudi de la University of Warwick (Regne Unit ), del qual informa The Lancet.

A més de rebre un dels quatre tipus de suport d'articulació, 584 persones que patien d'esquinç greu del turmell van rebre consells sobre com reduir la inflamació i el dolor.
Després de tres mesos, els que van usar una escaiola per 10 dies van mostrar 9% més de millora en la funció del turmell que els que van ser tractats amb una bena, a més de millora en el dolor, els símptomes i l'activitat. Les persones que van usar un enguixat Aircast van mostrar 8% més de millora que el grup de la venda, però hi va haver poca diferència en el dolor, els símptomes i l'activitat.
La bota Bledsoe no va oferir cap avantatge sobre la venda, va trobar l'estudi.
Els tractaments més comunament utilitzats per un esquinç greu de turmell són gel, elevació, benes de compressió tubular i consells sobre l´exercici.
No s´aconsella la immobilització completa, segons els autors de l'estudi, que van afirmar que les seves troballes desafien aquest abordatge.
"Al contrari de l'opinió clínica popular, un període d'immobilització va ser l'estratègia més eficaç per promoure una recuperació ràpida", van afirmar els investigadors, dirigits per la Profa. Sarah Lamb.
"Això es va aconseguir mitjançant l'aplicació d'una escaiola sota el genoll
L'enguixat Aircast resultar una alternativa apropiada per les escaioles sota el genoll.
Els resultats de la bota Bledsoe van ser decebedors, sobretot en vista del cost substancial addicional del dispositiu.
La compressió tubular, que actualment és el que més s'usa de tot tipus de suport investigats, va ser consistentment el pitjor tractament ".