Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dilluns, 9 de febrer de 2009

Les proves d'imatge no són recomanables per a tots els dolors lumbars!!!


La revista 'The Lancet' ofereix una metaanàlisi de sis treballs que comparen "les proves d'imatge rutinàries i immediates" amb l'abordatge clàssic del dolor de la zona lumbar, en el qual no es recorre precipitadament a l'escàner.

Després de valorar més de 1.800 casos de pacients amb molèsties agudes a la zona baixa de l'esquena, els autors d'aquest treball, procedents entre altres centres de la universitat Johns Hopkins (EUA), conclouen que les proves d'imatge no són més eficaces en el diagnòstic d'afeccions sense un trastorn seriós darrere."Els especialistes haurien d'abstenir-se d'indicar de forma rutinària i immediata les proves d'imatge lumbar en pacients amb un dolor agut o subagut, que no presenten símptomes de patir una malaltia subjacent", expliquen els autors, dirigits per Roger Chou, de la Universitat de Salut i Ciència d'Oregón (EUA).