Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 24 de febrer del 2009

Monoartritis aguda: Quina és la causa de la inflamació i el dolor del meu pacient..?

A l'edició del 6 de gener de l'CMAJ hi ha una revisió d'un cas titulat: Monoarthritis aguda: Quina és la causa de la inflamació i el dolor articular del meu pacient? per Lingling Ma, MD PhD, Ann Cranney, MD MSc and Jayne M. Holroyd-Leduc, MD que comença:
"A principis de la nit, un home de 50 anys d'edat es presenta al servei d'urgències amb història de dolor i inflamació en el seu genoll dret des de fa 24 hores. Nega lesió o trauma recent. No té antecedents de malaltia de les articulacions o cirurgia articular i no té història familiar d'artritis. El seu historial mèdic inclou hipertensió, medicat amb hidroclorotiazida i metoprolol. Ell consumeix tres cerveses diàries. Donat el moment de la presentació, els resultats d'algunes proves de laboratori , i la tinció de Gram, no estarà disponible aquesta tarda. Amb el seu examen i proves de diagnòstic es pot fer un diagnòstic de monoartritis aguda en aquest pacient?"
La monoartritis aguda és una entitat clínica que es presenta en els departaments d'emergència, i en les consultes de medicina general i reumatologia.
Arribar a un diagnòstic correcte és fonamental per a un tractament adequat.
Un retard en el diagnòstic i tractament, especialment en artritis sèptica , pot donar lloc a bacterièmia, sepsis, patiment prolongat, destrucció articular, discapacitat, necessitat de cirurgia de pròtesi articular o mort. Per tant, és important entendre la prevalença de cadascun dels possibles diagnòstics i l'ús de l'enfocament de la medicina basada en l'evidència clínica.
Errors greus en el maneig de la monoartritis aguda poden incloure l'incompliment o la demora de la punció articular i l'administració d'antibiòtics abans de la punció i d'enviar el líquid sinovial per al seu cultiu.
Altre possible error és iniciar el tractament basat només en un diagnòstic sobre la base de dades de laboratori (per exemple, elevats nivells d'àcid úric sèric).


Per a la revisió completa, faci click aquí. http://www.cmaj.ca/cgi/content/full/180/1/59?etoc

1 comentari:

Josep Mª Boada Gil ha dit...

El ultimo caso que me ha llevado demasiado tiempo dirigirlo a un especialista a decuado y que ha iniciado un tratamiento que parece corrector, ha sido una artritis psoriasica sin manifestaciones cutaneas.

Haces bien en difundir este articulo