Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dijous, 12 de febrer de 2009

SARCOSINA: Una anàlisi d'orina indica si un càncer de pròstata és agressiu

Una anàlisi d'orina, encara experimental, indica si es té càncer de pròstata i si el càncer és més o menys agressiu, segons una investigació de la Universitat de Michigan (EUA.) i que es presenta avui a la revista científica Nature.

Si els pròxims estudis confirmen aquest resultat, l'anàlisi es pot convertir a mitjà termini en una prova rutinària per ajudar a decidir el tractament òptim per a cada pacient.

La investigació, a més, ha identificat una proteïna clau en la progressió del càncer, el que a més llarg termini obre la via a desenvolupar teràpies per frenar la malaltia.

L'equip de la Universitat de Michigan ha descobert que un aminoàcid anomenat sarcosina (sense cap relació amb el president de França) es troba gairebé sempre en l'orina d'homes amb càncer de pròstata i no es troba a la orina d'homes sans.

Més informació:
http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20090212/53638615852/un-analisis-de-orina-indica-si-un-cancer-de-prostata-es-agresivo.html

http://www.elconfidencial.com/cache/2009/02/12/salud_40_identificada_molecula_directamente_relacionada_cancer.html