Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 24 de febrer del 2009

Un jutjat de Plasencia condemna a una dona de 73 anys per un delicte d'atemptat al agredir una infermera

El Jutjat Penal de Plasencia ha dictat una sentència en què condemna a una dona de 73 anys a un any de presó per un delicte d'atemptat en considerar que l'agressió que va realitzar una infermera en l'exercici del seu treball adquireix tal categoria i no la de manca com es venia considerat fins ara.
A més, la sentència obliga la condemnada a pagar una multa de 180 euros per les lesions causades a la sanitària i indeminzarle amb 300 euros pels danys que va patir com a conseqüència dels esgarrapades que va rebre en el coll.

Els fets van passar el 2007 quan una ambulància de l'UCI es va presentar al domicili de l'acusada després de rebre un avís per atendre al seu marit.

Una vegada en el lloc es va determinar el trasllat del malalt a l'hospital i la dona va voler acompanyar a l'ambulància.

Davant la impossibilitat de fer-ho, ja que les normes impedeixen que sigui així en el cas que els metges hagin d'anar treballant en el trasllat, se li va oferir la possibilitat d'avisar a un taxi perquè la traslladés a ella a l'hospital i en el moment en que s'estava trucant insultar a la infermera i es van abalançar sobre ella esgarrapant al coll i propines diverses puntades.

Aquest és un dels casos que ha defensat l'advocat Agustín Polit a través del Col legi d'Infermeria de Càceres.

Actualment hi ha altres 14 casos més d'agressions a infermeres en els jutjats de la província de Càceres que estan en tràmit ia l'espera de judici.

Satisfacció del col legi
El president de l'entitat col legial, Isidre Nevado, s'ha mostrat satisfet amb la sentència, que ja és ferma. Segons el seu parer, l'error ve a recolzar la tesi que les agressions al personal sanitari han de ser considerades un delicte i no una falta menor, cosa que ha defensat l'escola amb més afany en els darrers tres anys.

Segons les dades ofertes pel president del col legi, que aglutina a la província Cacereña a 2.650 professionals (el 83 per cent dones), l'any passat el 33 per cent dels sanitaris van patir algun tipus d'agressió, principalment verbal, i el 49 per cent de les vegades provenia d'algun familiar o acompanyant del malalt.

El nombre d'agressions es produeixen en atenció primària i urgències, on la situació de nerviosisme dels pacients i els seus familiars pot provocar en moltes ocasions aquest tipus de conductes "que en cap moment estan justificades".