Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 12 de març de 2009

Els pacients que prenen complements d´àcid fòlic cada dia tenen el triple de possibilitats de patir càncer de pròstataInvestigadors de la Universitat de South California han descobert que els homes que prenen complements d'àcid fòlic cada dia tenen el triple de possibilitats de patir càncer de pròstata, segons un article publicat a l'últim article de la revista 'Journal of the National Cancer Institute'.
Es va realitzar un estudi amb 643 pacients que prenien un mil·ligram d'aquest complement vitamínic.
Després de deu anys de seguiment, es va observar que els pacients que consumien àcid fòlic tenen un risc del 9,7 per cent que se'ls diagnostiqui tumors a la pròstata, davant el risc del 3,3 per cent d'aquells que van prendre placebo, va assegurar l'autora de la investigació, Jane Figueredo. A més, els consumidors d'aquests complements també van presentar més risc de sofrir pòlips intestinals, que en un futur poden derivar en càncer colorrectal.
Per això, i ja que l'àcid fòlic està recomanat per a la prevenció de determinats tumors i altres malalties, aquesta experta va aclarir que "uns nivells adequats poden ser beneficiosos però l'abús pot comportar determinats riscs".
Més informació: