Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dilluns, 27 d’abril del 2009

El Departament de Salut ha detectat tres possibles casos sospitosos de grip porcina en humans a Catalunya



La Conselleria de Salut de la Generalitat ha detectat tres casos sospitosos de grip porcina a Catalunya, dues a Girona i un a Barcelona, segons ha anunciat la consellera de Salut, Marina Geli.
La consellera ha notificat els casos al Ministeri de Sanitat i Política Social, per la qual cosa s'eleven a sis els casos detectats a Espanya, després dels detectats a València, Bilbao i agost.
Els tres afectats a Catalunya són un noi de 21 anys, ingressat a l'Hospital Clínic de Barcelona; una noia de 22 anys, ingressada a l'Hospital Josep Trueta de Girona, i un noi de 24 anys, ingressat a l'Hospital de Campdevànol (Girona ).
Els tres han iniciat en els últims dies un quadre respiratori lleu, amb tos, cansament general i febre, i que tenen l'antecedent d'haver tornat de Mèxic en la darrera setmana

Es recorda que les persones que hagin tornat de Mèxic en els darrers 10 dies però que no presentin cap quadre respiratori febril no han de fer res, com tampoc ha de prendre cap precaució específica la resta de la població general resident a Catalunya.

En el cas de les persones que tinguin previst viatjar a Mèxic en els propers dies, es recomana seguir les precaucions d’higiene habituals en les situacions de grip, que es poden consultar a les webs del Departament de Salut i del Ministerio de Sanidad y Política Social.

La grip porcina és una malaltia respiratòria dels porcs, causada pel virus de la grip tipus A, que provoca amb freqüència brots de grip entre aquests animals. Encara que, en general, els virus de la grip porcina no infecten els humans, en algunes ocasions s'han presentat casos d'infeccions en persones. Els casos en humans es presenten més sovint en persones que tenen contacte directe amb porcs.

Cal recalcar que la transmissió del virus de la grip porcina, com de la resta de virus de la grip, és per via respiratòria (a partir de les secrecions nasals o orals), i que en cap cas es transmet per via digestiva, per la qual es recorda que es pot menjar qualsevol tipus d’aliment que contingui porc o productes derivats del mateix, ja que no comporta cap risc de transmissió de grip porcina.

Més informació:
http://www.gencat.cat/salut/depsalut/html/ca/premsa/doc30552.html