Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 29 de maig del 2009

Els mòbils i les seves utilitats: per fer ecografies!

Investigadors de la Universitat de Washington-Louis han transformat un telèfon amb Windows Mobile en ecògraf portàtil !!!.


Gràcies a una sonda d'ultrasons amb port USB, és possible disposar ara d'una unitat de diagnòstic per la imatge compacta i econòmica, que permetrà realitzar ecografies de ronyó, fetge, bufeta i pròstata sobre la marxa i en qualsevol part, des d'una ambulància fins al lloc més remot.







Els investigadors, William Richard i David Zar, han partit d'una sonda d'ultrasons comercial, proveïdes de port USB i previstes per a ecografs convencionals, i gràcies a una beca de 100.000 dòlars concedida per Microsoft Research, han creat els circuits de baix consum, el microprogramari i el programari per a Windows Mobile necessaris pel funcionament autònom.

El potencial d'un sistema d'aquest tipus és molt gran, ja que el 70% de la població mundial no té accés a equips de diagnòstic per la imatge, i la combinació del telèfon amb la sonda de baix consum no només permet arribar fins al lloc més remot i mancat d'energia elèctrica, també disposant de cobertura de mòbil, es podria efectuar el telediagnòstic, confiant l'exploració pròpiament dita a personal menys qualificat i reservant l'anàlisi per a l'especialista situat en la base.

Un ecògraf portàtil convencional costa uns 25.000 euros, mentre que el component més car d'aquest nou sistema, la sonda, es pot comprar per menys de 1.500 euros, i és previsible que el seu preu baixi fins a menys de la meitat.

Aquí apareix Williams practicant una ecografia de l'artèria cartotídia al seu col·lega Zar.


Font: Canalpda.com







També et pot interessar:

2 comentaris:

Natho47 ha dit...

Muy buen aporte

Esther Agell ha dit...

Crec que es un gran salt de qualitat de la sanitat,ja que no calen grans aparells de cost molt alt i que el pacient estigui en el mateix lloc que el metge que finalment doni el dictamen.
Tot aixo comporta un guany de temps, diners i molesties per tothom.
Un altre gran avans de la Tecnologia medica conjuntamente amb la Tecnologia de la comunicacio.