Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 20 de maig del 2009

És la combinació de metformina i insulina millor que insulina sola?

Investigadors holandesos van estudiar 390 pacients tractats amb insulina en la consulta externa de 3 hospitals en un estudi aleatori, controlat amb placebo per un període de seguiment de 4,3 anys.

Clorhidrato de metformina, 850 mg, o placebo (1-3 vegades al dia) va ser afegit a la teràpia amb insulina.

El principal punt final va ser un agregat de morbilitat i mortalitat per lesions macrovasculars i microvasculars.

Van trobar: "El tractament amb metformina va impedir l'augment de pes (mitjana de guany de pes, -3,07 kg), va millorar el control glucèmic (HbA1c mitjanamitja de reducció en el nivell, 0,4% punts percentuals), malgrat l'objectiu de control glucèmic similar en ambdós grups, i la reducció de requeriments d'insulina (mitjana de reducció de 19,63 UI / d.

La metformina no es va associar amb una millora en el punt final primari.

Tanmateix, s'associa amb una millora del punt final secundari, lesions macrovasculars (hazard proporció, 0,61), que s'explica en part per la diferència de pes. El número necessari a tractar per prevenir punt final macrovasculars va ser de 16,1.

Conclusions: "Aquests efectes beneficiosos sostenen el suport a la política per continuar el tractament amb metformina després de la introducció de la insulina en qualsevol pacient amb DM2, llevat que estigui contraindicat."

Aquest estudi ofereix una clara evidència dels beneficis als pacients amb el tractament de DM2 amb la combinació d'insulina i metformina.

Per al resum complet, faci click aquí.


Arch Intern Med 169 (6): 616-625, 23 March 2009 © 2009 de l'Associació Mèdica Americana