Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 22 de maig del 2009

Heparina no fraccionada en l'infart agut de miocardi: és la dosificació correcta?


Article original: Cheng S, Morrow DÓNA, Sloan S, Antman EM, Sabatine MS. Predictors of Initial Nontherapeutic Anticoagulation With Unfractionated Heparin in ST-Segment Elevation Myocardial Infarction. Circulation 2009; 119: 1195-1202.


Introducció:
Encara que el desenvolupament de nomogrames basats en el pes del pacient han millorat l'eficàcia i la seguretat de l'heparina no fraccionada (HNF) després de fibrinolisis en l'infart de miocardi amb elevació del segment ST (SCACEST), l'obtenció i el manteniment del rang terapèutic d'anticoagulació continua sent un problema.
Comentari:
Aquest estudi posa de manifest que l'administració de HNF després de fibrinolisis en el SCACEST només aconsegueix una anticoagulació eficaç i ràpida en una minoria de pacients, mentre en la majoria dels casos l'anticoagulació terapèutica es demora més de 8 hores, amb el consegüent risc de reinfart en els pacients no anticoagulats o de sangrat per sobreanticoagulació al requerir nous ajusts.

A més, assenyala la importància de considerar altres paràmetres com l'edat, el sexe i la funció renal que poden influir en el control de aPTT.
No obstant això aquest estudi presenta certes limitacions, al no considerar la influència d'altres factors en la resposta a la HNF (volum intravascular, concentració de proteïnes de la coagulació i de proteïnes lligades a heparina) o l'exclusió de pacients amb disfunció renal greu.

Per Domingo Díaz Díaz
Hospital Infanta Leonor, Madrid