Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 6 de maig del 2009

L´OMS prepara els Metges davant d´una Pandemia de Grip




Font: Acta Sanitaria

El màxim òrgan de representació dels Metges Espanyols, l'Organització Mèdica Col·legial (OMC) ha remès a seus col·legiats una informació en la qual, entre altres aspectes, assenyala que 'la pandèmia gripal sembla imminent', per la qual cosa ofereix pautes d'actuació per fer-la front i evitar problemes com els que poguessin sorgir d'un ús erroni dels antivirals.

En la seva informació als metges, l'OMC recorda situacions semblants a les que es puguin viure ara, com les de 1918 i 1956, encara que en aquelles ocasions sense els mitjans dels que es disposa actualment. I després d'assenyalar com a imminent la pandèmia gripal, diu que el virus A/H1N1 provoca gravetat en un 5 per cent dels afectats, dels quals el 10 per cent pot morir. La mortalitat podria ser d'1/200, si es confirmen les dades inicials. Les estimacions és que pot afectar, d'una o una altra manera, al 25 per cent de la població.

Maneig per Atenció Primària

En la seva nota, l'organització mèdica assenyala que el maneig de la grip és i serà essencialment en Atenció Primària i comenta que la tenacitat mundial en evitar en la mesura possible l'arribada de casos importats resultarà pràcticament impossible per a un virus gripal transmissible, aspecte que el distingeix clarament del virus de la grip aviària, que no es transmetia entre persones. Així mateix diu que retardar l'arribada del virus de la grip a un país dóna temps a la generació de vacuna, l'única manera de controlar o modificar l'evolució natural de l'epidèmia.

Finalment, i després d'haver insistit sobre la necessitat d'extremar les precaucions higièniques i de barrera, l'OMC crida a la cooperació de tots davant el problema, que no és d'aquest moment sinó dels pròxims mesos.

Més informació:

Document complert