Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 7 de maig del 2009

Nova Guia de prevenció primària i secundària de l'ictus


Nova Guia de prevenció de l'ictus


en format electrònic, destinada a augmentar la qualitat i reduir la variabilitat assistencial en el Sistema Nacional de Salut.

El document, elaborat en el marc del Pla de Qualitat per al Sistema Nacional de Salut, ha estat realitzat per un ampli grup d'experts de diversos àmbits i disciplines i està destinat, tant a l'atenció primària, com a l'especialitzada.

En el procés de revisió, la guia ha comptat amb la col·laboració de les societats científiques i associacions de pacients implicades directament en la malaltia.

Els coordinadors del treball són David Rigau i Pablo Alonso, del Centre Cochrane Iberoamericano.

2 comentaris:

Mateu Seguí Díaz ha dit...

Sembla mentida que amb tants revisor parlin de LDL de 240 mg (o es deuen referir a colesterol total?) per iniciar tractament amb estatines (pag 22)... i altres coses que vaig llegint. Felicitats pel blog. mateu

Unknown ha dit...

La guia fa una recomanació forta per iniciar tractament amb estatines com a prevenció primaria en persones amb risc vascular elevat (sense xifra, segons la taula de risc usada). En canvi, va haver-hi concens (com a opinió d'expert)entre els autors per considerar el tractament si les xifres de colesterol LDL superaven un cert llindar. Aquesta forma de recomanació s'ha d'entendre com una bona pràctica en la clínica donat que no hi han estudis que avalúin concretament aquest aspecte i es desconeix el balanç benefici-risc. Aquesta suggerència la recullen de forma similar altres guies internacionals i nacionals sobre el tema. David Rigau, coordinador de la guia.