Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 20 de maig del 2009

Es pot fer més per frenar la progressió de la insuficiència Cardiaca?

En l'edició de Març de la Journal of Family Practice hi ha una revisió clínica titulada Es pot fer més per frenar la progressió de la insuficiència cardíaca? per Randy Wexler, MD, MPH, FAAFP; Terry Elton, PhD, FAHA; Adam Pleister, MD; David Feldman, MD, PhD, FACC que comença: "Els metges de família estan molt familiaritzats amb la insuficiència cardíaca (IC).

Aquesta condició debilitante representa aproximadament 3,4 milions de consultes ambulatorias a metges de EE.UU. a l'any, i totalment de dos terços dels pacients d'IC són atesos per metges d'atenció primària.

Una multitud de patologia-malaltia arterial coronària, malaltia valvular del cor, diabetis, dislipidemias, síndrome metabòlica, obesitat, insuficiència renal crònica, i la principal entre elles, la hipertensió, contribueixen al desenvolupament de l'IC.

D'aquestes, la hipertensió és el factor més important.

En més del 75% dels casos, la hipertensió precedeix l'IC, i l'alta freqüència del desenvolupament d'un risc està fortament associada amb un mal control de la pressió arterial. Així com la hipertensió arterial és el factor controlable més important en el maneig de l'IC.

A causa de la relació entre la hipertensió i IC, és importan pensar en aquestes 2 condicions com una sola entitat i reconèixer que fins i tot una reducció d'uns quants mil·límetres de mercuri pot tenir enormes beneficis clínics.

La revisió ofereix les següents recomanacions pràctiques:.
1.- Ús de nivells del pèptid natriurético del tipus B (BNP), com una ajuda no només en el diagnòstic d'insuficiència cardíaca (IC), però per realitzar un seguiment de la seva progressió

2.- Prescriure exercici pels pacients amb insuficiència cardíaca estable; l'exercici en un 40% a 70% de la capacitat màxima de 20 a 45 minuts diverses vegades a la setmana ofereix beneficis amb la farmacoterapia

3.- Consideri la possibilitat d'utilitzar el tractament simplificat d'Intervenció pel control de la hipertensió arterial (TSICHTA) algoritme per als pacients hipertensos o els que estan en risc de desenvolupament d'alta freqüència; aquesta mesura d'atenció de l'estratègia és eficaç en el tractament de la hipertensió, una de les principals causes de l'IC

4.- Consulti abans de prescribir una recepta tant d´un inhibidor de l'enzim convertidor de l'angiotensina (IECA) com un antagonista de receptors d'angiotensina (LLAURA), per un pacient amb IC avançada; tenim estudis de teràpia de combinació per a aquesta població de pacients que han tingut resultats mixtos.


Per a la revisió completa, faci click aquí.

Journal of Family Practice March 2009 Vol. 58, No. 3: 122-128 © 2009 The Journal of Family Practice.