Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

divendres, 26 de juny de 2009

Avaluació del dolor abdominal agut en adults

Edició del 1 d'abril de 2008 de l'Am Fam Physician amb una revisió clínica titulada Avaluació del Dolor Abdominal Agut en adults per Sarah L. Cartwright i Mark P. Knudson.

Resum:
"El dolor abdominal agut pot representar a un espectre de condicions benignes i autolimitades fins una emergència quirúrgica."


"L'avaluació del dolor abdominal requereix un enfocament que es basa en la probabilitat de malaltia, la història del pacient, examen físic, exàmens de laboratori i estudis d'imatge.


La ubicació del dolor és un punt de partida útil i guia d'una nova avaluació.


Per exemple, dolor al quadrant inferior dret suggereix apendicitis. Alguns elements de la història i examen físic són determinats (per exemple, restrenyiment i distensió abdominal suggereixen fortament obstrucció intestinal), mentre que d'altres són de poc valor (per exemple, l'anorèxia té poc valor predictiu per a apendicitis).


El Col·legi Americà de Radiologia ha recomanat diferents estudis per imatges per avaluar el dolor abdominal basat en la localització del dolor.


L'Ecografia es recomana per avaluar el dolor del quadrant superior dret, i la tomografia computarizada es recomana per al dolor al quadrant inferior esquerre i dret.

També és important tenir en compte poblacions especials com les dones, que corren el risc de malalties genitourinarias, les quals poden causar dolor abdominal, i els ancians, que poden presentar símptomes atípics de la malaltia."


Per a la revisió completa, faci click aquí.

Am Fam Physician 77 (7): 971-978 © 2008 American Academy of Family Physicians