Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 19 de juny del 2009

Diagnòstic de sibilancies en nens


En l'edició d'abril de 2008 de l'Am Fam Physician hi ha una revisió clínica titulada Diagnòstic de sibilancies en nens per Llissa Noble Weiss: "Les sibilancies en lactants i nens és un problema comú que es presenta en les consulta d'atenció primària.
Aproximadament del 25% al 30% dels nens tindran almenys un episodi de sibilancia.
Als tres anys d'edat, un episodi de sibilancia haurà ocorregut en el 40% dels nens, i als sis anys d'edat, gairebé la meitat dels nens han tingut almenys un episodi de sibilancia.
La majoria dels lactants i nens amb sibilancies recurrents tenen asma, però altres causes han de ser considerades en el diagnòstic diferencial.
Aquest article estableix un enfocament per a l'avaluació de tots els tipus de sibilancies en els nens."
Les causes més comunes de sibilancias en els nens inclou asma, al·lèrgies, infeccions, reflux gastroesofágico i apnea obstructiva del son.
Causes menys comunes inclouen anormalitats congènites, aspiració de cos estrany i fibrosi quistosa.
Les dades que ajuden en el diagnòstic són: la història familiar, l'edat d'inici, patró de sibilancies, l'estacionalitat, d'inici sobtat, i l'associació amb l'alimentació, tos, malalties respiratòries, i canvis de posició.
Un examen centrat i proves diagnòstiques específiques guiats per la sospita clínica també proporcionen informació útil.
Els nens amb sibilancias recurrents o d'un sol episodi de sibilancias inexplicable que no respon a broncodilatadors han de ser objecte de radiografia de tòrax.
Els nens la història del qual o troballes a l'examen físic suggereixen el diagnòstic d'asma s'han de sotmetre a les proves de funció pulmonar. "
Per a la revisió completa, faci click aquí.