Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 25 de juny del 2009

Nova guia de Fibromiàlgia.


Primera guia d'exercicis físics específics per a pacients amb fibromialgia


Tenim clar quina pràctica física recomanar?






 
Font: Jano.es
Aborda tant les qualitats físiques que convé entrenar com les recomanacions generals sobre activitat física i hàbits saludables.
És la primera guia d'exercicis físics per a pacients amb fibromialgia, en la qual es recullen les activitats més recomanades en la rehabilitació d'aquests malalts en funció de la intensitat de la seva malaltia.
Aborda tant les qualitats físiques que convé entrenar i les recomanacions generals sobre activitat física i hàbits saludables, com els beneficis de practicar exercicis en l'aigua, els protocols i la dosificació dels diferents tipus de moviments a seguir o les tècniques de vibració de cos complet.
La fibromialgia és una malaltia crònica que coexisteix amb les malalties reumàtiques més comunes, com l'artritis o l'espondilitis anquilosante, i el símptoma més freqüent en aquests pacients és el dolor (100% d'aquests malalts), seguit de la fatiga (95%), alteracions del son (92%), parestesies (91%), rigidesa (90%), alteracions cognitives (87%), cefalees (86,7%) o ansietat (86%).
És important el tractament de la malaltia amb un triple abordatge mèdic, psicològic i a través de l'exercici físic.

La guia es pot descarregar gratuïtament a la pàgina web http://www.guiafibromialgia.com/.

1 comentari:

antoni ha dit...

Interessant. ¿coneixeu el decret aprovat pel parlament català fa un any sobre el seguiment de la fibromialgia ? El resultat ha estat la recent aprobació de les 16 unitats hospitalaries i les tres d´execel.lencia pel diagnòstic i tractament.Sent magnànim utopia pura- confusió, expectatives exagerades i posterior frustació.El document que envio per mail es pot trobar a la web del parlament.( resolució 203/VIII 21 maig 2008)Publicat Butlletí Oficial Parlament Ccatalunya -269-26 maig 2008.