Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 16 de juliol del 2009

Antivírics en la grip: entre la incertesa i la urgència







Reflexions

L’OMS i les autoritats sanitàries nacionals lideren una resposta global i mostren transparència en la vigilància i els preparatius davant la pandèmia. No obstant, criden l’atenció les declaracions públiques del gènere “tot sota control”, i que no es promogui la necessària recerca orientada a aclarir les incerteses.

Les recomanacions sanitàries han estat en ocasions erràtiques. Per
exemple, no se sap si convé evitar nous casos o bé si seria millor fins i tot afavorir l’exposició al virus actual, per tal de patir una malaltia lleu que pugui immunitzar davant de futures variants.


Anàlogament, al començament del brot es va proposar el tractament de tots els contactes
dels casos amb oseltamivir (Tamiflu®), sense que se n’hagi determinat l’eficàcia preventiva, i es van ordenar noves compres del fàrmac.

Ens agradaria sentir que l’OMS o les autoritats locals de salut proposen protocols de recerca per avaluar l’eficàcia, la relació benefici/risc i l’evolució de la (previsible) aparició i creixement de les resistències als antivírics, així com protocols de recerca sobre altres mesures, per exemple d’aïllament.

Les característiques dels successius brots de grip i pandèmies han anat variant. Per tant, cada brot ha de ser avaluat acuradament.

Les intervencions s’han de basar en proves científiques de la millor qualitat possible, i s’hauria de procurar que no siguin alimentades per interessos polítics, legals, mediàtics, ni per la histèria.

Caldria unificar esforços de recerca per tal d’identificar els millors mètodes de prevenció
i tractament. Caldria desenvolupar protocols col·laboratius nacionals i internacionals per
avaluar l’eficàcia i la seguretat de les mesures preventives i terapèutiques que es proposen,
perquè no se’n coneix l’efectivitat a curt i llarg termini.

Document complert:





1 comentari:

Unknown ha dit...

Hola bon dia.

Estic molt espantada pel tema de la grip A. El dia 2 d'agost tenim previst marxar de vacances als Paisos Baixos amb cotxe des de Barcelona... i la veritat es que estic pensant en anul·lar el viatge ja que tinc por que algú es posi malalt allà. De moment com a mesures preventives el que fem es rentar-nos molt les mans tal i com recomana la OMS i evitar tocar cara, ulls orelles.. etc.. Que ens recomana?