Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimarts, 14 de juliol de 2009

Instruments per avaluar el dolor neuropàtic


Instruments per avaluar el dolor neuropàtic


En l'edició del 07 d'abril de 2009 de la PLoS Med hi ha una revisió clínica titulada Instruments per avaluar el dolor neuropàtic per Cruccu G and Truini A.


Segons l'última definició, el terme dolor neuropàtic es refereix al dolor que sorgeix com conseqüència directa d'una lesió o malaltia que afecta el sistema somatosensorial. Quan els metges i els investigadors utilitzen el terme d'avaluació del dolor neuropàtic, que es refereix a dos tipus d'avaluació:
(1) avaluar la intensitat del dolor i qualitat del seu tractament i, possiblement, els canvis induïts, i (2) diagnòstic de dolor neuropàtic (en contraposició als no neuropàtic).
"El dolor és una experiència complexa que depèn en gran mesura del desenvolupament cognitiu, emocional, educatiu i les influències.
D'aquí la urgent necessitat d'eines que poden mesurar objectivament el dolor.
Els autors distingeixen quatre nivells diferents de "objectivitat":
(1) proves de laboratori que utilitzen eines quantitatives i mesuren una resposta objectiva;
(2) proves sensorials quantitatives, una mesura que, tot i utilitzar dades quantitatives, estímuls classificats inevitablement es basa en l'avaluació del pacient;
(3) exàmen de capçalera, que es basa en l'experiència del metge i la capacitat del pacient i la voluntat per col laborar i
(4) qüestionaris del dolor, eines que depenen totalment del pacient i l'examen, cadascun d'aquests al seu torn, basant-se en part en els seus treballs anteriors en aquest camp. "
Com li aconsellaria sobre aquests símptomes? I què teràpia li oferiria? "
Per a la revisió completa, faci click aquí.