Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 25 de setembre del 2009

El consentiment del pacient ha de sol·licitar-se en la forma i temps precís perquè compleixi la seva finalitat!



Reflexions: Amb temps, "El consentiment del pacient ha de sol·licitar-se en la forma i temps precís perquè compleixi la seva finalitat. És precís informar el pacient i a la família amb el temps suficient perquè amb fredor d'ànim, serenament, prenguin la decisió que considerin millor".

Noticia:
El Sescam és condemnat a per informar precipitadament.

El Tribunal Superior de Justícia de Castilla-la Mancha ha condemnat al Servei de Salut autonòmic (Sescam) i a la seva companyia asseguradora per un cas de mala praxi mèdica en un hospital de la província de Ciudad Real.


La sentència censura que el facultatiu informés la pacient sobre els riscs de la intervenció a la que s'anava a sotmetre hores abans d'entrar al quiròfan.

La sentència desestima el recurs d'apel·lació interposat pel Sescam contra la resolució ja dictada pel Jutjat del Contenciós-Administratiu número 2 de Toledo.

La pacient va ingressar en el servei d'urgències afligida d'un dolor abdominal.

Es va dur a terme una ecografia abdominal que suggeria l'existència d'una colecistitis aguda litiásica.


L'evolució de la pacient durant la primera setmana va ser favorable i va ser intervinguda.

El mateix dia de l'operació es va exhibir el full de consentiment informat, on se esmentaven els possibles riscs, sense donar temps a meditar sobre la conveniència de la cirurgia.


L'evolució de la pacient va ser posteriorment dolenta. El TAC va confirmar el diagnòstic de pancreatitis severa, probable litiasis, colecistitis aguda i líquid perihepátic moderat. Finalment, la pacient va morir per pancreatitis aguda severa, necrosi de vesícula, xoc sèptic i fallada multiorgànic.

La sentència reconeix que en casos d'informació deficient i precipitada s'han d'indemnitzar els danys corporals i no solament el dany moral per l'absència d'aquesta informació.


Aquesta regla es va vulnerar en el cas analitzat, ja que s'ha d'informar el pacient tan aviat com sigui possible. Així el tribunal considera que existeix obligació a indemnitzar.
..