Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 15 de setembre del 2009

L'Audiència absol un cirurgià en no emprovar-se un ictus després de retirar el 'Sintrom'



















L'Audiència absol un cirurgià en no emprovar-se un ictus després de retirar el 'Sintrom'



L'Audiència Provincial de Cantàbria ha aixecat la condemna al pagament de 219.415 euros en concepte d'indemnització per danys, que el Jutjat de Primera Instància número 6 de Santander havia imposat a un cirurgià plàstic acusat d'haver provocat un ictus després de retirar-lo, 72 hores abans de practicar la cirurgia, el tractament amb Sintrom a una pacient amb problema cardíacs que va ser operada d'una blefaroplàstia.

L'afectada va ser intervinguda el 21 de desembre de 2005 i el 3 de gener va ingressar en un hospital de Santander amb un ictus, assegura la demandant, a qui el cirurgià li va ordenar retirar el Sintrom 72 hores abans de la cirurgia, sense que el substituís per un altre anticoagulant.

La qüestió principal del judici ha ragut en determinar la causa de l'ictus cerebral.

L'informe pericial afirma que no es pot establir com a causa de l'ictus la falta de tractament anticoagulant, al qual la pacient havia tornat després de la intervenció quirúrgica, tal com ho demostra l'índex de protombina que se li va detectar a l'ingrés en l'hospital a conseqüència de l'ictus.

La sentència dóna veracitat a l'informe pericial del metge demandat, que recull com la pacient, una vegada ingressada després de l'ictus, va sofrir, malgrat que havia reprès el seu tractament anticoagulant, un episodi d'isquèmia aguda d'extremitat inferior dreta que va obligar al servei de Cirurgia Cardiovascular a realitzar una tromboemboloctomía, via fermoral i amb anestèsia local, "extraient-li abundant trombe recent, que segons el parer del pèrit fa pensar en una causa de l'ictus diferent als episodis enjudiciats".

Anticoagulants
Segons apunta la sentència, "el tractament amb anticoagulants, ja sigui Sintrom, heparina o d'altres, no exclou en si mateix la possible aparició d'un ictus, el que impedeix a aquesta Sala tenir per certa la causa del mal sofert per la pacient".

No obstant això, la sentència recull que la blefaroplàstia no exigia per a la seva execució la retirada del tractament amb Sintrom. Però el tribunal assegura que no ha trobat proves que el cirurgià ordenés aquesta decisió ni de què d'haver-se produït la retirada de l'esmentat tractament no fos reiniciat després de l'operació.

..