Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 1 de setembre del 2009

Principals acords de la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut sobre grip A/H1N1




Principals acords de la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut sobre grip A/H1N1

El Consell defineix els primers grups diana que rebran la vacuna per prevenir la grip A/H1N1

S’acorda un calendari únic de la vacuna estacional que començarà a partir del període que va del 15 de setembre a la primera setmana d’octubre

El Curs escolar començarà en la data prevista


La consellera de Salut, Marina Geli, s’ha mostrat satisfeta per l’acord al que s’ha arribat avui amb entre les comunitats autònomes i el Ministeri de Salut per planificar les diferents actuacions i estratègies per actuar contra la pandèmia de grip A/H1N1.

En la reunió del Consell Interterritorial s’han definit els primers grups diana als quals se’ls administrarà la vacuna de la grip A/H1N1. Rebran aquesta vacuna les embarassades, les persones a partir de sis mesos d’edat amb malalties cròniques els professionals de la sanitat, el personal de serveis essencials (bombers, protecció civil i cossos i forces de seguretat).

La Vacunació contra la grip A començarà previsiblement a finals d’octubre o principis de novembre quan compti amb l’autorització de l’Agència Europea del Medicament. El Ministeri de Sanitat ha fet una reserva de vacuna addicional per si fos necessari.

En relació a la grip estacional s’ha acordat, de forma unànime, avançar el calendari de la vacuna estacional que començarà a aplicar-se a tot l’estat entre el dia 15 de setembre fins a la primera setmana de l’octubre, i que s’allargarà durant tot el mes d’octubre. Els grups que rebran aquesta vacuna seran els mateixos de cada any: persones majors de 60 anys, persones amb patologies prèvies, embarassades i personal sanitari i personal de serveis essencials.

A Catalunya, com a la resta de l’estat, no es modificarà el calendari d’inici del curs escolar perquè un retard no oferiria més protecció a la salut dels escolars.


Data de publicació: 01/09/2009
Data de modificació: 01/09/2009