Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimarts, 15 de setembre de 2009

Recomanacions pel maneig de la Fibromialgia.


Recomanacions pel maneig de la Fibromialgia.


Nou Butlletí INFAC, editat pel CEVIME.


Document:


http://bit.ly/yYYD2


CONCLUSIONS

1.- El símptoma principal de la FM és el dolor múscul-esquelètic difús i crònic, encara que variable en intensitat.

2.- L'objectiu terapèutic és disminuir la intensitat dels símptomes (dolor, fatiga, depressió, insomni) i millorarla capacitat funcional i la qualitat de vida dels pacients.
3.- S´aconsella un abordatge multidisciplinari,que ha d'incloure: exercici físic, teràpia psicològica, educació sanitària i tractament farmacològic.
4.- Si bé s'han utilitzat una gran varietat de fàrmacs per tractar la FM, de moment no es disposa deun tractament farmacològic aprovat per a aquesta indicació a l'UE.
5.- El malalt de FM hauria de ser informat des del principi sobre la seva simptomatologia i el seu pronòstic, desdramatitzantl'evolució, aportant expectatives positives i potenciant la seva col·laboració amb les teràpies mitjançant la confiança en una probable millora.


La Societat Espanyola de Reumatologia (SER) proposa un decàleg de consells (disponible en: (http://www.afiten.com/archivos/2008/decalogo_SER_fibromialgia.pdf).
..