Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dilluns, 21 de setembre del 2009

Revisió sistemàtica: Els Corticoids són efectius en Amigdalitis Aguda?















Objectiu
Avaluar si els corticosteroides sistèmics milloran els símptomes d´amigdalitis en adults i nens.


Disseny
Revisió sistemàtica i metaanàlisi.


Les fonts de dades: Cochrane Central, Medline, Embase, base de dades de Revisions de Efectivitat (DARE), NHS Economia de la Salut la base de dades i bibliografies.


Mesures de resultats
Percentatge de pacients amb resolució completa a les 24 i les 48 hores, el temps mitjà per a l'inici de l'alleugeriment del dolor, el temps mitjà per completar la resolució dels símptomes, dies d'absència del treball o l'escola, la recurrència i els esdeveniments adversos.


Resultats
Inclou vuit assaigs, que consisteixen en 743 pacients en total (369 nens, 374 adults). 348 (47%) van tenir mal de coll amb plaques exsudatives, i 330 (44%) van ser positives per al grup A Streptococcus β-hemolític.


A més dels antibiòtics i analgèsics, els corticosteroids van augmentar significativament la probabilitat de la resolució completa del dolor a les 24 hores (quatre assaigs) en més de tres vegades (risc relatiu 3,2, IC 95% 2,0-5,1), i a les 48 hores (tres assaigs ), en menor mesura (1,7, 1,3-2,1).

Els corticosteroids (sis assaigs) van reduir el temps mitjà per a l'inici de l'alleugeriment del dolor per més de 6 hores (95% interval de confiança 3,4-9,3, P <0,001)

Conclusions
Els corticosteroids proporcionan un alleujament simptomàtic del dolor de gola, a més de la teràpia amb antibiòtics i analgèsics, principalment en els pacients amb dolor de gola sever o amb plaques exudatives.


Més informació i Font: British Medical Journal, 06 d´Agost 2009




kk