Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 30 de setembre del 2009

Risc de malformacions congènites cardíaques per sertralina i citalopram










L’ús de sertralina o citalopram durant el primer trimestre de la gestació s’associa a un augment de risc de defectes septals cardíacs en la descendència, segons els resultats d’un estudi recent:
(BMJ 2009;339:1-6).

Es van avaluar les dades de més de 490.000 nens nascuts a Dinamarca entre 1996 i 2003. Es va observar que les dones tractades amb sertralina o citalopram (però no amb altres ISRS) durant el primer trimestre presentaven més risc de tenir nens amb defectes septals cardíacs (però no altres malformacions) que les que no van rebre ISRS (OR de 3,2 i 2,5, respectivament).

Segons els autors, no obstant, en termes absoluts els riscos d’aquestes anomalies cardíaques són baixos: 0,9% entre els nens exposats almenys a un ISRS i 2,1% en els exposats a més d’un, en comparació de 0,5% entre els no exposats.

En estudis observacionals previs es va observar que l’ús matern d’ISRS, i en concret de setralina i paroxetina, s’associa a anomalies cardíaques en els nens (Notícia, juliol 2007). 
 

 

Cal, per tant, una avaluació acurada dels efectes beneficiosos i els riscos del tractament amb antidepressius en cada pacient.


Font: http://w3.icf.uab.es/notibg/item/800

.
.