Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 7 d’octubre del 2009

Confusió d'identitat


.
.
.
.
.
..
.
Interessant article sobre l'efectivitat de la vacuna antigripal!
Comentaris:
"Crida l'atenció la disparitat entre les recomanacions de política i l'evidència clínica dels resultats de les vacunes antigripals inactivades.
Hi ha pocs estudis per avaluar l'eficàcia de les vacunes inactivades en els nens i ancians.
Només cinc ECA s'han realitzat en els ancians, dels quals només un es va dur a terme en els darrers 2 anys amb vacunes disponibles en l'actualitat.
Els motius de les contradiccions entre la política i l'evidència, i la manca de corroboració de les proves sobre l'acompliment de la vacuna, són complexes i inclouen: la relativa raresa de la grip, l'actual confusió entre la malaltia tipus influenza i grip ( un model simplista etiopatogènics de Henle-Koch´s d'un germen, una malaltia, una solució), la incapacitat de les vacunes per protegir la població d'un agent en constant mutació, i la dificultat de realitzar estudis prospectius significatiu per avaluar l'eficàcia de la vacuna. A més, la poderosa imatge de la grip representat pels mitjans de comunicació no és proporcional a l'amenaça real.

El "monstre la grip" ajuda a crear expectatives de prevenció que són inassolibles amb la tecnologia actual i amb només la lectura parcial de la prova. Per exemple, sabem que en les últimes 2 dècades els estudis de vacunes contra la grip han augmentat en importància en els mitjans de comunicació científica, possiblement com a resultat del patrocini de productes farmacèutics i la necessitat de les grans revistes per augmentar els seus ingressos.

Aquest augment en importància és, però, en contrast amb l'amenaça de la grip. En els EUA, la taxa de mortalitat de la grip dels últims 20 anys no ha augmentat, sinó que s'ha estabilitzat."