Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

divendres, 9 d’octubre de 2009

Els suplements de vitamina D redueixen el risc de caigudes
Els suplements de vitamina D a dosis elevades poden reduir el risc de caigudes en adults d’edat avançada, segons els resultats d’una metanàlisi recent (BMJ 2009;339:B3692).
Es van avaluar les dades de vuit assaigs clínics sobre l’eficàcia dels suplements de vitamina D (vitamina D2 o D3) en més de 2.400 adults de 65 anys o més.
Els resultats mostren que els suplements de vitamina D a dosis de 700 a 1.000 UI al dia (però no a dosis menors) s’associen a una reducció significativa d’un 19% del risc de caigudes, en comparació dels que no rebien suplements.
Aquest efecte es relaciona amb les concentracions plasmàtiques de vitamina D, de manera que les concentracions de 60 nmol/L o més s’associen a una disminució del risc de caigudes.
Els autors suggereixen que la vitamina D té un efecte directe sobre la força muscular.
Aquestes troballes coincideixen amb les d’una altra metanàlisi en persones de 65 anys o més, segons la qual la prevenció de les fractures no vertebrals amb vitamina D depèn de la dosi, i a dosis altes en redueix el risc en un 20% (Arch Intern Med 2009;169:551-61).
Més informació:
.
.
.