Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 8 d’octubre del 2009

Fase Epidèmica de Grip A H1N1 a Catalunya



Comunicat del Departament de Salut



Segons la informació recollida pel sistema PIDIRAC (Pla d’Informació de les Infeccions Respiratòries Agudes a Catalunya), l’activitat gripal a Catalunya pel nou virus de la grip A(H1N1) presenta un increment progressiu respecte a setmanes anteriors superant el llindar epidèmic, tot i que s’haurà de confirmar en les properes setmanes la situació d’ona epidèmica. La taxa d’incidència és de 110 casos per cada 100.000 habitants.

Pel que fa a la vigilància de casos produïts pel nou virus de la grip A (H1N1), la majoria han presentat un quadre gripal lleu, amb una recuperació en pocs dies.

Des de l’aparició del virus de la grip A(H1N1), a Catalunya s’han produït un total de 45 casos greus, 36 dels quals ja han sortit de la UCI. En aquests moments es troben ingressats a la UCI 4 casos greus.

Fins al moment a Catalunya s’han produït 5 defuncions. La darrera correspon a un home de 29 anys amb factors de risc previs que ha mort a l’Hospital Sant Joan de Reus.


PIDIRAC
Pla d’informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya.

Resum
Periode interestacional 2008-2009

Full informatiu núm. 49 (08.10.09)

Els indicadors de morbiditat corresponents mostren que l’activitat gripal a Catalunya continua en un nivell comparable al de setmanes anteriors. Durant la setmana 39 s’han aïllat 8 virus de la grip nova A (H1N1)v , 3 VGA sense subtipar, 2 VGC i 2 ADV en les 46 mostres trameses per la xarxa de metges sentinella. Resta 1 mostra pendent de resultat. La taxa d’incidència de síndromes gripals registrades per la xarxa sentinella, 110 per 100.000 habitants, indica que l’activitat interestacional ha augmentat respecte la setmana anterior superant el llindar epidèmic tot i que s’haurà de confirmar en les properes setmanes la situación d’ona epidèmica.

Més informació:
Document complet


1 comentari:

Ferran ha dit...

L´Institut d´Estudis de la Salut publica un Butlletí de la Grip A, de periodicitat setmanal, que es pot veure al següent link:
http://www.gencat.cat/salut/ies/html/ca/dir3344/gripanum.htm