Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 21 d’octubre del 2009

L'abordatge multidisciplinari de l'esquizofrènia en Centres de Salut Mental



GuíaSalud disposa d'una nova guia de pràctica clínica amb les principals recomanacions per al tractament mèdic i psicològic de l'esquizofrènia.





L'esquizofrènia és una malaltia mental, generalment de tipus crònic, que ha estat molt estigmatitzada.

Afecta a processos psicològics complexos com la percepció (al ∙ lucinacions), la percepció de la realitat (deliris), la ideació, els processos de pensament, els sentiments, l'atenció o la motivació, entre els més rellevants.

S'estima que la prevalença de l'esquizofrènia al llarg de la vida es situa entre el 0,7% i el 1,5%.

El tractament i la rehabilitació d'aquest trastorn és molt important, ja que afecta a la capacitat de treball, les relacions personals i els lligams emocionals, és a dir, a la capacitat del pacient per portar una vida normal.

El maneig global de l'esquizofrènia és una línia estratègica per a l'atenció dels trastorns mentals definida en el Pla de Qualitat del Sistema Nacional de Salut (SNS).

Recentment el catàleg de GuíaSalud disposa de la Guia de Pràctica Clínica per al Tractament de la Esquizofrènia en Centres de Salut Mental. L´objectiu final és, a més de reduir la variabilitat en l'atenció als pacients amb esquizofrènia, la reducció de la freqüència, gravetat i conseqüències psicosocials de la malaltia.
La guia ha estat finançada pel Servicio Murciano de Salud i coordinada per la Subdirecció de Salut Mental d'aquest.

En la seva elaboració s'ha comptant amb la participació d'un equip multidisciplinari de metges psiquiatres, psicòlegs clínics, personal d'infermeria i treballadors socials, a més d'un expert en documentació mèdica.

Atès que hi ha diverses guies de qualitat promogudes per el Nacional Institute for Health and Clinical Excellence (NICE), la Canadian Psychiatric Association, l'American Psychiatric Association, el Royal Australian and New Zealand College of Psychiatrists i l'Agència d'Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques (AATRM), l'actual guia es planteja com una adaptació a la realitat local de les principals recomanacions d'aquests documents.


Document


1 comentari:

EduardTIC ha dit...

Em sembla perfecte que es destinin recursos econòmics en ajudar a les famílies amb algun membre amb aquesta malaltia. Segur que pateixen moltíssim i que tota l'ajuda que se'ls hi pugui oferir serà ben rebuda.