Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 13 d’octubre del 2009

Plantes medicinals i cirurgia

Les plantes medicinals poden interaccionar i generar complicacions durant el període operatori!

Font: CedimCat (Centre d'Informació de Medicaments de Catalunya)

L'ús de plantes medicinals és cada vegada més freqüent en el món occidental.

S'estima que entre un 25-50% de la població pren habitualment plantes medicinals per fins molt diversos.

Pel seu origen natural, es té la percepció que les plantes, no poden ser perjudicials per l'organisme, i en conseqüència no s’associen a efectes adversos i interaccions amb altres medicaments.

Així doncs, cal conscienciar-se dels efectes que poden causar aquestes plantes i cal comunicar al seu metge o farmacèutic totes les plantes medicinals que pren.

En el cas de la cirurgia, les plantes medicinals poden interaccionar i generar complicacions durant el període operatori.

Com a exemples d’aquests efectes, algunes plantes poden perllongar el temps de sedació del pacient com el kava, d'altres poden interferir amb la coagulació de la sang com l´all a dosis terapèutiques* o interferir amb altres medicaments necessaris per induir l´anestèsia o per la recuperació posterior, com l´herba de Sant Joan.

Per la seva seguretat, a la visita pre-operatòria cal comunicar al seu metge quines plantes pren per tal de que no li puguin afectar durant el procediment de cirurgia.

Les plantes medicinals que en més freqüència poden interferir en el procés quirúrgic són les que es presenten en la taula següent (Cliqueu sobre la imatge per visualitzar la taula en format pdf.) :










..



Bibliografia consultada
1. Heyneman CA. Preoperative considerations: which herbal products should be discontinued before surgery?. Crit Care Nurs 2003; 23:116-24.
2. Ang-Lee MK, Moss J, Yuan CS. Herbal medicines and perioperative care. JAMA 2001; 286:208-16.
3. Cheng B., Hung CT., Chiu W. Herbal medicine and anaesthesia. HKMJ 2002; 8:123-30.
4. Moss J., Yuan CS. Herbal medicines and perioperative care. Anesthesiology 2006; 105:441-2.
5. Skinner C.M., Rangasami J. Preoperative use of herbal medicines: a patient survey. Brit J Anaesthesia 2002; 89:792-5.
6. Nath S., Rudra A. Herbal medicines and their importance to anaesthesiologists. Indian J Anaesthesia 2002; 46 :224-5.
7. http://en.wikipedia.org/wiki/Angelica_sinensis (visitat 15-10-2008)
8. Medicines Control Agency. Safety of herbal medicinal products. Julio 2002 . On line a : www.mhra.gov.uk/home/groups/es-herbal/documents/websiteresources/con009293.pdf (visitat 15-10-2008) .

Autors del document
Maite Bosch
Xavier Bonafont
Servei de Farmàcia
Hospital Germans Trias i Pujol


.
.

1 comentari:

daniel ha dit...

És un tema interessant Les plantes medicinals poden interaccionar i generar complicacions durant el període operatori. Pensava que no podien reaccionar , ni interferir.Aquesta nit puc dir que après alguna cosa nova.

Gràcies per exposar aquest tema