Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 8 d’octubre del 2009

Tractament empíric de les infeccions respiratòries de vies altes en Atenció Primària


La selecció del tractament empíric de les infeccions respiratòries de vies altes, basat en el coneixement de les resistències als antibiòtics, constitueix un element fonamental per a la presa de decisions, millorar els resultats del tractament i reduir les resistències bacterianes.
Font: CADIME Escuela Andaluza de Salud Pública.
Les infeccions del tracto respiratori constitueixen el procés infecciós més habitual a la pràctica clínica, especialment en Atenció Primària. L'ampli ús dels antibiòticss'associa amb l'aparició de resistències bacterianes, que constitueixenun problema de salut pública, especialment en certes poblacions de pacients.
La resistència a antibiòtics a Europa augmenta segons un patró nord-sud amb majors prevalença als països mediterranis, sent Espanya un dels països més afectats.
Per evitar en la mesura possible el desenvolupament de resistències davant els antibiòtics es necessita realitzar una prescripció acurada utilitzant-los adequadament.
El coneixement de la situació de la resistència als antibiòtics i la seva evolució en el temps constitueix un element fonamental per a la presa dedecisions quant a la utilització d'antibiòtics amb l'objectiu d´aturar el creixement de les resistències i permet elaborar recomanacions per al tractament empíric.